Referat: Slottsskogen/Godhem IF - Fröjdens FK

Alarmet tjuter. Bip, Bip. Klockan är 08.30, lördag, den 6e oktober. Vädret är ruggigt och temperaturen låg. Det blåser och enstaka regndroppar klistrar sig fast på utsidan av sovrumsfönstret. Sommaren är ett minne blott, ”man vänjer sig”. Trots detta vaknar han med ett leende, nästan med ett skratt. Idag är ingen vanlig dag, det är matchdag. Fröjdens ska möta Slottskogen på bortaplan, vilket innebär pannbiff till frukost.

Naser

Bänk:
Viktor, Darko och Paschim

Detta skulle bli en tuff match. Många spelare på ovanliga positioner och bänken rätt så slapp. Fröjdens kunde i och med en vinst säkra fjärdeplatsen. Tränare Darkos inför-snack handlade om att jobba stenhårt för varandra. Ligga rätt i positionerna, spela enkelt och kontrollerat.

Matchen blåstes igång, Fröjdens fick en drömstart. Efter 10 spelade minuter hade 3 mål gjorts. Slottskogens försvarslinje stod högt, farligt högt. Med Svensson och Albin på vardera kanten, samt med Naser på topp är laget blixtsnabba på omställningarna. Albin, 1-0. Naser, 2-0. Naser 3-0. Tre omställningar, tre mål. Snuskigt effektivt. Slottskogen är bollskickliga men har problem att komma till riktiga målchanser. De för matchen i jakt på reducering, Fröjdens ligger lågt, försöker ställa om. Putte blir tacklad och får ont.

Andra halvlek, matchen fortlöper. Fröjdens ligger rätt i positionerna, inbytte Paschim står för en snygg räddning på ett skott som ville in i krysset. Fröjdens är tillbakapressade men så blir det hörna. Robin nickar in en perfekt slagen pannbiff av Mattsson. 4-0, 55e minuten. Game over. Matchen spelas av, Slottskogen håller i bollen, Fröjdens ligger rätt och lågt. Efter ännu en omställning kan Naser fullborda sitt hattrick. 5-0, 83e minuten.

”Droppen”
(av Mats Wilander)
”Jag sitter mitt ibland gamla och unga människor på det här fiket. Framför mig står en bricka, med en kopp kaffe, med två sockerbitar liggandes på koppens tallrik. Snart ska dom ner i det varma kaffet och kämpa för att inte bli nedsmälta. Jag greppar dem mellan tummen och pekfingert. Precis när jag är ovanför koppens runda väggar tappar jag ner dem, båda två, i kaffet. Plopp lät det, samtidigt som en droppe kaffe far upp ur koppen. Liksom den hade legat där nere på bottnen och bara väntat på att hämnas. Hämnas bara för att sockerbitarna sjönk ner på bottnen och tog hans plats. Så nu befinner sig droppen hotfullt långt ovanför koppen. Plötsligt vänder den och tar fart mot mig och min vita tröja. Jag hinner inte undan. Droppen träffar mig mitt på magen. Jag tittar ner och ser den dra ut sig lika stor som en tumnagel. Jag har helt glömt bort sockerbitarna som ligger där nere på botten och får lungorna fyllda med svart kaffe. Dom dör bara för att ge mig njutning. På bordet står också en askkopp. Det ligger fem fimpade cigaretter i den. Tillsammans bildar de en fruktansvärd massgrav. En onödig massgrav. Så jag reser mig upp och går min väg. De flesta liv tänds och släcks alltför snabbt.”